Vår historie

Borregaard Skoger er et selskap som har kultur, tradisjon og lange linjer som en del av sine nøkkelverdier. Borregaard Skoger er et tradisjonsrikt selskap som feiret sitt 100-årsjubileum 1.oktober 2002. Grunnleggeren av Borregaard fabrikker i Sarpsborg,det engelske selskapet The Kellner-Partington Paper Pulp Company Limited, ervervet Gravbergsskovens Aktieselskab fra A/S And. H. Kiær & Co. Ltd. i Fredrikstad 1.oktober 1902 for å sikre råstofftilgangen til Borregaards industrivirksomhet i Sarpsborg.

Borregaard Skoger er ikke lenger viktig for å sikre råstoff til fabrikkene i Sarpsborg. Derfor har selskapet fra år 2000 sortert under Orklakonsernets investeringsområde, fordi eiendomsutvikling i dag er en viktig del av selskapets virksomhet.

Det er viktig å kjenne sin historie når man skal stake ut kursen videre fremover. I forbindelse med Borregaard Skogers 100-årsfeiring, ble jubileumsboken “I skogens favn” skrevet av historikeren Paul Tage Halberg, lansert under et arrangement i Gravberget kirke på jubileumsdagen. Interesserte kan skaffe seg boken ved å henvende seg til selskapets kontor i Elverum.

Aktuell Informasjon
Spørsmål & Svar

På SB SKOGs egne hjemmesider kan du lese mer om forvaltning og drift av våre skoger.