Kultur og severdigheter

   

Gravberget Gård eies av Borregaard Skoger AS, og driver som en bedrift i bedriften. Vi holder til øst i Hedmark, mot svenskegrensen. Gravberget Gård tilbyr gode møtefasiliteter, overnatting i herskapelig miljø og rekreasjon av ypperste klasse. Se bilder.

tlf 62 42 17 81  faks 62 42 17 77  postadresse 2438 Gravberget  e-post ivar.rustad@gravberget.no

Heder og ros

Vertinne på Gravberget Gård, Paula Brustad (t.v) mottar merket av styreleder i Norsk Kulturarv, Inger-Lise Skarstein, som bevis på at gården er bærer av Olavsrosa.Gravberget Gård har kvalifisert seg med god margin til kvalitetsmerket Olavsrosa. “Her har man tatt vare på kulturarven og gjort den tilgjengelig for alle”, sa styreleder i Norsk Kulturarv, Inger-Lise Skarstein under den høytidelige overrekkelsen lørdag 2.juni. Gravberget Gård forplikter seg med dette til å være en god ambassadør for en levende kulturarv, og til å formidle historien til sine gjester. Les mer i Østlendingen    Les mer om Norsk Kulturarv

Haldamsdagene – en reise tilbake til fløtningens tid

Hvert år i juni måned arrangeres Haldamsdagene ved Halsjøen på Finnskogen. Her holdes gamle tradisjoner i hevd, og publikum kan aktivt delta i – og oppleve datidens gjøremål rundt fløting av tømmer og ulike håndverk som var tilknyttet skogsdrift og fløtinga. Arrangementet kunngjøres i aviser og på våre nettsider.

Les mer >

2 husmannsplasser fra 1800-tallet

Øvre og Nedre Berget er to husmannsplasser på Berget ovenfor Gravberget Gård. De som bodde her var husmannsfolk under gården, og mennene arbeidet i skogen. Omvisning kan arrangeres.

Les mer >

Akevittforedrag

Bli med på en morsom og lærerik vandring gjennom akevittens historie sammen med
Gotmar Rustad, sjefsformidler på Løiten Brænderi.

Les mer >

Ljørkoie med servering og toraderspill

Et steinkast fra gården – litt oppi bakken ligger Ljørkoia. Her er det brisker rundt åpent bål der røyken går opp gjennom ljora i taket. Her opplever du skogarbeider-suset. Vi serverer spekemat, og kan krydre med trekkspill og historier fra gammelt av. En fin aktivitet både før og etter middag.

Les mer >

Gravberget Kirke

Opplev Gravberget Kirke – en av de mest spektakulære kirkebygg i hele verden!

Les mer >

Aktuell Informasjon
Spørsmål & Svar